Digital hållbarhet, funkar det?

Bild från globalamalen.se

Den genomsnittliga webbsidan har vuxit från cirka 100 KB år 2003 till omkring 4 MB 2019. Det här resulterar i längre laddningstider och ökad energiförbrukning, där bilder och videos är de största bovarna när det gäller webbplatsers ökande storlek. Med den ökande digitaliseringen är det dags att ta ansvar för vår digitala miljöpåverkan och samtidigt bidra till FN:s globala mål för hållbar utveckling.

Hållbar optimering handlar inte bara om att minska energiförbrukningen. Det handlar om att skapa effektivare, snabbare och mer användarvänliga webbplatser, samtidigt som vi minimerar deras miljöpåverkan. Det är en win-win situation – bättre för planeten och bättre för din digitala närvaro.


För att vi snabbare ska komma framåt har vi tagit fram två enklare erbjudanden.

Inspirationsdag – hållbar optimering (heldag)
– Hållbar webbstrategi och innehållsoptimering: Lär er hur ni kan skapa engagerande innehåll som samtidigt minimerar dataöverföring.
– Grön sökstrategi och SEO: Upptäck hur hållbarhetsfokuserad SEO kan förbättra er ranking och minska er digitala miljöpåverkan.
– Energieffektiv webbprestanda: Vi går igenom tekniker för att skapa snabba, responsiva webbplatser som förbrukar mindre energi.
– Hållbar framtidsspaning: Få insikter om kommande trender inom hållbar webbutveckling och hur ni kan ligga steget före.

Hållbar optimering – Intensiv (2 timmar)
– Snabbgenomgång av hållbar webbstrategi: Få en överblick över nyckelprinciper för hållbar webbutveckling.
– Gröna SEO-grunder: Lär dig grunderna i hur ni kan optimera er webbplats för både sökmotorer och miljön.
– Energieffektiv webbprestanda: tips för att minska er webbplats energiförbrukning.

Låter det intressant? Hör gärna av dig till mig på petra@bazooka.se så berättar jag mer!

  • Hållbarhet